Избор на детски дрехи – практични съвети

Изборът на детски дрехи не винаги е лесен. Искате да намерите дрехи, които са едновременно удобни и стилни, което обикновено означава да обличате детето си в дрехи, които му стоят добре и изглеждат добре. Може да е трудно да разберете кои размери са подходящи за вашето дете, особено ако не сте запознати с текущото му тегло или височина.

Най-добрият начин да разберете какъв размер е необходим на детето ви е като измерите талията и гърдите му, но може да имате проблеми с намирането на рулетка в обществените тоалетни или в магазините, където има малки деца. Вместо това можете да направите собствени измервания, но това ще изисква известно време и усилия от ваша страна.

Ако не можете да намерите рулетка, може да се наложи да разчитате на други методи. Можете да добиете обща представа за това какъв размер носи детето ви, като погледнете линиите на подгъва на панталона или ризата му, но този метод няма да ви даде точна мярка, както тези, направени с помощта на измервателна лента.

Ако искате да използвате приблизителна мярка вместо действителна, обърнете внимание на това колко дълги са ръкавите на детето ви и извадете половината мярка от това число (т.е. ако те са дълги 20 сантиметра, тогава извадете 10 см. от това число).

3 важни фактори при избор на детски дрехи

Изборът на детски дрехи може да бъде предизвикателство, но с помощта на някои съвети детето ви ще изглежда страхотно в новия си гардероб. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато избирате дрехи за детето си:

Размер

Дрехите за деца трябва да пасват добре и да са удобни. Добър начин да гарантирате това е като купувате дрехи, които пасват добре и имат място за растеж. Избирайте дрехи, които имат достатъчно място за сезона, но не толкова много, че да са твърде големи или твърде малки, когато дойде времето.

Цвят

Цветовете са забавни и ярки, поради което работят толкова добре с децата. Ако обаче изберете твърде ярки или крещящи цветове, те може да не изглеждат добре на детето ви. Избирайте цветове, които се допълват взаимно, вместо да контрастират с друг цвят. Например, ако искате синя риза с бели панталони, уверете се, че синята риза не е в контраст с белите панталони, защото тогава ще изглежда като два различни цвята, а не като елегантна комбинация от двата цвята.

Модели

Моделите са чудесни, защото добавят интерес към всяко облекло, но могат и да отвличат вниманието, когато са поставени върху едноцветна риза или сако. Моделите трябва да се използват пестеливо, така че да не превъзхождат

3 съвета при изор на дрехи за вашето дете

Изборът на детски дрехи не е лесен, но не е задължително да бъде стресиращ. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете:

1. Намерете стилове, които са лесни за съчетаване. Ако детето ви има любим цвят или десен, уверете се, че имате няколко различни версии на същия стил в различни цветове и десени. Това е особено важно, ако детето ви има проблеми с облеклото поради увреждане или заболяване (например аутизъм).

2. Помислете за времето и сезона. Ако живеете в топъл климат, изберете по-леки материи и по-ярки цветове, за да могат да се носят целогодишно. Ако живеете в студен климат, изберете по-плътни материали и по-тъмни цветове, за да могат да се носят през зимните месеци, когато температурите са по-ниски.

3. Пазарувайте онлайн или в магазини за продажба на детски дрехи, които имат голям избор на разумни цени. Когато пазарувате онлайн, търсете сайтове, които предлагат безплатна доставка, за да не се налага да плащате допълнителни такси при поръчка на няколко артикула наведнъж; търсете разпродажби и купони, за да спестите пари от това, което купувате; и проверявайте отзиви от други родители, които са закупили артикули в същия магазин или онлайн сайт, преди да вземете решение за покупка!

Източник: Crazy Kids