Какво прави един матрак скъп и луксозен?

Нека предположим, вие сте един от потребителите, които наскоро сте били в магазини за продукти за сън и сте изумени колко скъпи са станали днешните матраци. Истината е, че при добро желание, можете да си намерите и бюджетен вариант – включително и втора ръка – но въпросът тук е дали си заслужава. А още по-важният лично за вас въпрос е какво прави един матрак наистина луксозен.

Нека започнем с това, че е крайно нелогично да хвърляме купища пари за конструкции за легла и спални и с толкова лека ръка да отмятаме задължението за избор на матрак. Ако се замислите по-дълбоко над въпроса не е ли матракът продуктът, върху който спите и очаквате да ви носи някакъв комфорт? И не са ли чаршафите или поне шалтето е в центъра на интериора на спалнята, а не конструкцията на леглото?

Но да се върнем на темата за скъпите и луксозни матраци, защото днес не сме тук, за да обсъждаме легла и спално бельо. Освен това, има и немалко хора, които са наясно колко е важна инвестицията в един наистина първокласен матрак. Специално за тях ще изброим качествата и характеристиките, които покачват тяхното качество, времетраене на живота им във вашата спалня и най-вече усещането, което оставят у вас, когато си легнете и се събудите.

Размерът има значение

Височината на матрака определено издава неговата стойност и качество. По правило в матрачната индустрия високият матрак е скъп, удобен и луксозен матрак. Тази височина, между другото, допълнително може да се постигне с подходящ топер. Топерът или топ матрак е продукт, с който бихте могли да повишите качеството на не толкова качествения си матрак. На практика с топер можете да направите наличния си матрак по-удобен, по-здрав и съвсем не достигнал момента за смяна.

А материалът – още по-голямо значение

Начинът на изработка и използваните продукти за нея са ключови в определеното на крайната цена на матрака. Обикновено, хипоалергенните матраци са по-скъпи от традиционните, които включват комбинация от памук и синтетични добавки. Същевременно, ако в ядрото на матрака са заложени покет пружини, удобството е гарантирано, но и по-високата цена. Луксозните модели обикновено имат специално покритие. То може да е антибактериално, противовирусно и хипоалергенно, като за целта се използват сребърни нишки и екстракт от алое вера. Подобна е функцията и на допълнителни вложки в матрака, които най-често са от кокос и за които няма да съжалявате и ден, защото създават допълнително усещане за свежест, спане в оптимална температура и предпоставки за здравословен и пълноценен сън.

Специалните екстри във вашия матрак

В повечето случаи те присъстват в така наречените специализирани матраци. Имайте на предвид, че повечето съвременни видове матраци са анатомични. Анатомичната им конструкция не ги прави специализирани. Но пък ортопедичната – да. Това са матраци, създадени за хора със специални медицински нужди. Такива са ставните заболявания, чести болки в кръста, шипове във врата, сънна апнея и хъркане, главоболие и други.

Значението на марката матраци

Има ли изобщо такова? Може и да си мислите, че някои матраци са скъпи само защото зад тях стои определена марка, но това не е точно така. Луксозните матраци в действителност са на изявен в индустрията бранд. А напоследък тя става изключително конкурентна и да запазиш лидерските си позиции вече съвсем не е лесна задача. Такава мисия е постижима само за компаниите с опит, както и тези, които влагат съвременни технологии, прецизна изработка и индивидуално отношение към всеки клиент.

Луксозни и заслужаващи вниманието на вашето нуждаещо се от почивка тяло матраци можете да намерите в medico.bg