Как да увеличите шансовете си получаване на кредит?

Отказът на кредит поради ниски доходи на кредитоискателя не е окончателният развой на нещата. Дори и банките да са ви отказали, някои финансови организации ще са склонни да разгледат заявлението ви. Има достатъчно такива институции, за които вие сте потенциален клиент. Ето и няколко препоръки, които е добре да спазите.

В някои случаи е достатъчно да привлечете поръчител или да сключите застраховка в случай на загуба на работоспособност или работа. Друг път ще се наложи да представите допълнителни документи от местоработата си – нещата винаги са различни, защото се решават индивидуално за всеки конкретен случай.

Подобряване на шансовете заполучаване на заем – какво е необходимо?

За да увеличите възможностите да ви бъде отпуснат кредит, е хубаво да помислите върху следните точки:

  • На първо място, отказ от големи финансови разходи, свързани с покупки и плащания.
  • Закриване на съществуващи кредитни транзакции и погасяване на текущи разходи, включително сметки за комунални услуги.
  • Правилната подготовка на заявлението и предоставянето на надеждна лична информация.
  • Потърсете допълнителен стабилен източник на доходи или партньор, който е готов да поеме частично погасяване на дългове.
  • Замяна на искането на кредит в брой с удобна кредитна карта, където можете да се възползвате от безлихвен период.

Кредитополучателят с ниски доходи трябва да управлява финансовите ресурси възможно най-отговорно. Понякога е необходимо да се намалят дори най-неотложните разходите. 

Според статистическите проучвания в областта на кредитирането, бързото експресно заемане остава най-достъпният метод за финансиране на кредитополучателите с ниски заплати, но поради високите лихвени проценти, с тази форма на кредитиране следва да се борави по-предпазливо.

Микрокредитът е идеално решение при спешни ситуации, когато трябва да получите пари в рамките на половин час. В други случаи е много по-изгодно да се подготви стандартен кредитен продукт, какъвто е един потребителски кредит. Точно какъв кредит ще предпочетете, зависи единствено от вас и конкретните обстоятелства в дадения момент.