Кога да изберем прежда Ализе Котон Голд

Плетенето е един модерен, но не нов, а по-скоро добре забравен метод да творене и отпускане. В миналото плетенето е представлявало занаят, който почти всички момичета наследявали от своите майки и баби. Това било задължително от гледна точка лично производство на дрехи и разкривало една женска черта, която се изразява в грижата. Плетенето било един женски процес на съзидание, който създавал уют, бил символ на смирение и носел тишина и отговори. В днешно време  ние по-скоро го прилагаме под формата на хоби и като средство срещу стреса и ежедневното натоварване.

Освен всичките му плюсове, които се отразяват на психическото здраве, няма как да не отречем, че има и още предимства. На първо място плетенето ни дава възможност сами да направим нещо за себе си или децата си например. Плетенето на детски дрехи е изключително лесно, поради факта, че самият им размер е по-малък и това прави работата по-лека и лесно реализируема. Някои професионалисти в областта дори съветват начинаещите да започнат с плетене на детски дрехи, тъй като лесно ще успеят да доведат проекта до край и е по-малко вероятно да допуснат грешки.

С настъпването на летния сезон, трябва да започнем да говорим и за прежди и материи, които са подходящи. Ако става въпрос за лято и детски дрехи, то определено преждата, която трябва да изберете е Ализе Котон Голд.

Защо нея?

  • Заради състава ѝ – 55% памук, 45% акрил. Естетсвената материя на памука е отговорна за свойството на „дишащата” материя, а акрилът прави дрехата по-здрава и живота ѝ по-дълъг.;
  • Заради усещането на допир – то наподобява кадифе и няма как да създаде дискомфортно усещане на малкото дете;
  • Заради цветовете – наситени и свежи, а най-хубавото е, че не се променят при пране;

От къде да я закупите?

От онлайн магазинът на pleta.bg. Те са официалните доставчици на турската фирма Ализе за България. Онлайн магазинът е изключително информативен и добре структуриран, което прави пазаруването от него детска игра и за най-скарания с технологиите.

Какво друго трябва да знаем за тази прежда?

  • Добре е да се пере ръчно – за да се съхрани дрехата максимално;
  • Да се суши в хоризонтално положение;
  • Да се плете на една или две куки.

Източник: https://www.pleta.bg/bg/alize-cotton-gold/