На какво да наблегнем при избора на сватбен фотограф

Сватбеният фотограф е един от главните герои на вашата сватба и на вашият специален ден. Неговият избор трябва да се прави бавно и внимателно и да решите измежду няколко фотографа, дали той е точният човек и дали той ще отговаря най-добре на вашите изисквания и очаквания.

В тази статия ще се спрем на основните важни моменти.

Важен момент: портфолиото на фотографа трябва да бъде не само красиво, но и разнообразно, демонстриращо способността за работа с различни характеристики на времето, осветлението и местоположението. Броят на снимките с предмети на декора не трябва да надделява над портретите на младоженците.

Обърнете внимание на стила на снимане на фотографа. То задължително трябва да съвпада с вашето усещане за сватбата и светогледа като цяло. Леки слънчеви художествени или меланхолични „вискозни“ кадри, или може би класически снимки, пропити с отличното чувство за хумор на фотографа, което съвпада с настроението на вашата двойка и очакванията от сватбения ден?

Ако всички фотосесии от портфолиото са направени на фона на природата и искате да заснемете архитектурата на красив град или изобщо ще организирате високотехнологична сватба, не трябва да убеждавате фотографа да снима необичайно за него . В крайна сметка никой не е отменил индивидуалния стил на работа с камерата и само заради вас фотографът няма да може да възстанови навиците, изградени през годините.

Техническо оборудване

Обърнете внимание каква техника използва фотографът. Можете да правите красиви снимки с обикновена камера, но само професионалното оборудване ще ви позволи да направите добра снимка при всяко осветление и време, които не могат да бъдат предвидени предварително.

Фотографът на събитие трябва да има още един комплект батерии, карти с памет и резервна камера, защото никой не е застрахован от инциденти. Чувствайте се свободни да попитате за техниката и комплекта за безопасност на първата среща.

Лично познанство

Може би основният критерий за избор на изпълнител е личната симпатия. Няма значение колко сте си кореспондирали в социалните мрежи, ако се чувствате неудобно с фотографа, когато се срещнете, няма да има добре координирана работа.

По време на фотосесия трябва да се чувствате спокойни, да установите контакт и да не се страхувате да показвате емоции пред камерата. Още ли се съмнявате в избора си? Изчакайте няколко дни, разговаряйте с други кандидати и след това се обадете обратно, защото през това време вашето мнение може да се промени драстично.

Точност и общо спокойствие

Фотографът непременно трябва да бъде точен – не искате да сте нервни в сватбения си ден, защото той закъснява, нали? След разговора анализирайте колко професионални са били въпросите, дали засягат същността на въпроса или детайлите на празника. Или, за съжаление, това беше просто „самопредставяне“.

Не изпускайте от поглед външния вид на фотографа – ако той дойде да ви посрещне със скъсани дънки и мръсни маратонки, значи може да дойде на сватбата със същите дрехи. Уточнете предварително желанията си за външен вид, за да не се изчервите пред гостите после.

Източник: https://www.svatbenfotografsofia.com/