Стари мъже с млади жени

Любовни връзки между стари мъже и млади жени, принадлежи към мейнстрийм във всички досегашни класови общества, както и в съвременното общество с пазарна икономика. Вероятно почти няма жени, които да не са опитвали с много по-възрастни от тях мъже, както и със женени мъже. За някои жени, разликата във възрастта е дори необходимо условие за започване на любовна връзка.
Стари мъже с млади жени
Според анкети в Япония, около 25% от жените са имали поне веднъж Enjo kōsai 援助交際 – любовна връзка между малолетно момиче и възрастен мъж, за финансова изгода. Sugar-Daddy или както е прието на български да се нарича – татенцето (на руски папачка), е особено популярен архетип в капиталистическото общество.
Copyright:www.aliceswonderland.eu

Жените проявяващи афинитет към възрастни, богати мъже се наричат: „Trophy wife“ или „Gold Digger“ – „златотърсачки“.

Освен класическия мотив – материална изгода, жените могат да имат и съвсем други подбуди, да търсят мъже с разлика във възрастта 20-30 години. Много 20-25 годишни жени с незадоволителен успех сред свои връстници, активно търсят 50-55 годишни мъже, сами ги заговарят или се притискат до тях в градския транспорт. Но не за материална изгода, а защото техните връстници не им обръщат внимание. Т.е. не от меркантилност, а от комплекс за малоценност. Също както млади мъже след разочарование в любовта, търсят значително по-възрастни от тях жени.

Жените с комплекси често отиват на курорт в държави, в които поради религията и обществения морал, извънбрачни полови контакти са забранени. Пак със същата цел – някой загорял мъж да им обърне внимание, да си намерят сериозна връзка, макар и само за две седмици.

Рискове при връзките на стари мъж с млади жени

Статистически, млади жени, които се омъжват за значително по-възрастни от тях мъже, стават по-често жертва на убийство от ревност.