3 съвета при избор на дамско бюстие

Дамското бюстие, известно още като корсет, е вид основна дреха, възникнала през XIX век. То е предназначено да оформя и поддържа горната част на тялото, като същевременно осигурява гладка линия под дрехите. Днес бюстието често се носи като връхна дреха или бельо.

Бюстиетата се предлагат в различни стилове. Някои от тях са с костици или кабели за допълнителна поддръжка и оформяне. Други са без презрамки или без гръб с вградени чашки за сутиен или подплънки, които осигуряват повдигане и поддръжка. Други имат вградени еластични ленти за допълнителен комфорт и поддръжка.

Бюстието може да се съчетае с всякакъв вид пола, панталон или дънки, за да завърши тоалета. Еластичността на дрехата позволява тя да се разтяга върху по-големите гърди, без да е неудобна. Бюстието осигурява и известна скромност, когато се носи като бельо, особено когато се съчетава с долни части с висока талия, като къси панталони или поли.

Видове дамски бюстиета

Дамските бюстиета са предназначени за повдигане, оформяне и увеличаване на гърдите. Предлагат се в различни стилове – от с подплънки до без подплънки и от основни до декоративни. Много жени смятат, че носенето на бюстие им помага да се чувстват по-уверени и секси, когато го носят с бельо или дрехи.

Бюстиета с подплънки

Дамските бюстиета с подплънки са изработени от еластичен материал, който позволява да носите дрехата върху други дрехи, без да се показва през тях. Бюстиетата с презрамки се предлагат с чашки или подплънки отпред и отзад, за да ви придадат по-пълен вид. Тези дрехи също така помагат да създадете гладък вид под дрехите си, защото придържат гърдите ви, така че да не увисват или да не подскачат, докато ходите или танцувате. Жените, които искат да подчертаят по-ясно деколтето си, могат да изберат сутиен с подплънки вместо бюстие, защото той предлага повече опора, отколкото традиционният сутиен.

Бюстиета без подплънки

Бюстиетата без презрамки са изработени от еластична материя като ликра или спандекс, така че предлагат опора без кабелите, които се намират в сутиена с презрамки. Тези сутиени имат чашки, които са зашити заедно в горната част, а не са разделени с тел, както при сутиените с ластици, но въпреки това осигуряват опора и повдигане на гърдите.

Богата колекция от дамски бюстиета може да разглеадте тук: https://www.chickitta.com/категория/бюстиета/

Топ 3 съвета при избор на бюстие

1. Удобна кройка – Искаме нашите дамски бюстиета да са достатъчно удобни, за да можете да ги носите през целия ден и да забравите, че ги носите! Това означава, че няма да се вкопават, да притискат, да се повдигат, да се свалят, да се разтягат и да няма пропуски в покритието. Нашите дамски бюстиета са проектирани да се носят отпред или отзад на лентата на сутиена, така че да не пречат на презрамките на сутиена или на гръдния кош, което ги прави толкова удобни!

2. Минимално покритие – Проектираме нашите дамски бюстиета така, че да предлагат минимално покритие, като същевременно осигуряват поддръжка и комфорт. Това ви позволява да носите всякакъв топ, без да се притеснявате дали сутиенът ви ще се вижда през него или не!

3. Регулируеми презрамки – Регулируемите презрамки позволяват по-добро прилягане на всеки индивидуален тип тяло, като позволяват регулиране на раменете, а не само на гърба на лентата на сутиена, както е при повечето сутиени. Това също така помага да се предотврати вкопаването в раменете, както и качването нагоре по раменете през деня!

Независимо от стила, периода или държавата, хората винаги са били очаровани от бюстието. То е вечна мода, която отговаря на вкусовете както на мъжете, така и на жените. Въпреки че невинаги е практично, то често се смята за основна част от класическото модно облекло. Бюстието също не е само за жени; има топ марки магазини за мъже, които предлагат широка гама от размери, стилове и цветове, които да съответстват на вкусовете на техните колеги от женски пол.

Източник: Chickitta