Лечение с конопено масло – 11 доказани ползи

Лечението с конопено масло е термин, който се използва за описание на всяко лечение, предназначено да помогне на хора, страдащи от специфични заболявания, като епилепсия, рак, посттравматично стресово разстройство и много други медицински проблеми. Това може да се постигне чрез локални приложения или чрез използване на екстракти от цели растения. Конопеното масло също така набират популярност сред потребителите за развлечение поради високото си съдържание на THC, за което е доказано, че има седативни свойства.

Какво е конопено масло

Конопеното масло е масло, извлечено от семената на конопеното растение. То съдържа високи нива на есенциални мастни киселини и други фитохимикали, които осигуряват ползи за здравето.

Маслото от конопени семена съдържа приблизително 50% повече незаменими мастни киселини от зехтина. Тези незаменими мастни киселини правят маслото от конопени семена ценна добавка към вашата диета, осигуряваща много ползи за здравето, включително подобрена имунна функция, повишена енергия и намален риск от сърдечни заболявания.

Лечение с конопено масло при рак

Един от най-ефективните и безопасни начини за лечение на рак е използването на конопено масло. Канабиноидите присъстват в марихуаната, известна още като канабис, но са в много по-висока концентрация, отколкото във всяка друга част на растението. Изследователи от различни страни изучават тези вещества от много години и са установили, че те са много ефективни срещу раковите клетки.

Лечение с конопено масло при диабет

Конопеното масло при диабет е сред най-разпространените и ефективни терапии. Основните му предимства са противовъзпалителните, антиоксидантните и противораковите му свойства, които са причина за многобройните положителни реакции, които предизвиква у пациентите с диабет. Конопеното масло за диабетици може да се използва от всеки, който страда от това заболяване, тъй като то съдържа всички правилни и подходящи канабиноиди.

Лечение с конопено масло при епилепсия

Лечението на епилепсия с конопено масло е много ефективна и евтина алтернатива на антиепилептичните лекарства. То практически не съдържа странични ефекти. Съществуват много свидетелства на хора, които са го опитали, и всички те разказват едно и също: лечението с конопено масло е променило коренно живота им или е спасило техния. Ще ви кажа защо!

Лечение с конопено масло при псориазис

Псориазисът е хронично възпалително заболяване, което възниква при атака на белите кръвни клетки срещу кожата. Псориазисът може да причини сърбеж, зачервяване, лющене и удебеляване на кожата. Псориазисът е по-често срещан при възрастни, отколкото при деца, но засяга еднакво и двата пола.

Лечението с конопено масло при псориазис може да подобри симптомите, като сърбеж и болка. Маслото от конопено семе може също така да помогне за намаляване на възпалението и да подобри способността на имунната Ви система да се бори с псориазиса.

Лечение с конопено масло при алергия

Конопеното масло за алергии е чудесен начин да се справите със симптомите на алергия. То не действа при всички, но може да се използва като допълнение към други лечения и дори като самостоятелно лечение.

В миналото конопеното масло е било използвано за лечение на алергии, тъй като съдържа няколко съединения, за които е известно, че помагат на хората с алергии. Основните съединения са канабидиол (CBD) и тетрахидроканабинол (THC). Доказано е, че тези съединения намаляват тежестта на алергичните реакции, като например сенна хрема и екзема.

Това лечение обаче има някои ограничения:

Първо, то действа само когато получавате правилната доза конопено масло. Това не може да стане по интернет или чрез друг метод, който не включва лекарско предписание.

Второ, няма проучвания за това колко ефективно е конопеното масло при лечение на алергии при хора, които нямат анамнеза за алергични реакции. Това означава, че то няма да действа при всеки, който го опита!

Лечение с конопено масло за кръвоносна система

Конопеното масло е чудесен начин за лечение на кръвоносната система. Известно е, че то помага при възпаление и болка, както и за подобряване на кръвообращението.

Едно от основните предимства на конопеното масло за хора с проблеми с кръвообращението е, че то съдържа високи нива на омега 3 и 6 мастни киселини. Те са важни за поддържане на здравето и правилното функциониране на организма.

Разгледай богата селекция от сертифицирано конопено масло – https://pharmpedia.eu/kategoriya/cbd-maslo-oil/maslo-kanabis/konopeno-maslo/

Лечение с конопено масло за храносмилателна система

Лечението с конопено масло за храносмилателната система е средство, което се използва от векове. Маслото се извлича от конопеното растение и може да се прилага локално или да се приема вътрешно. Лечението с конопено масло за храносмилателната система може да помогне при всяко състояние, свързано с храносмилателния тракт, включително запек, диария и синдром на раздразнените черва (IBS).

Лечението с конопено масло за храносмилателната система е известно още като „канабиноидна терапия“. То действа чрез стимулиране на канабиноидните рецептори във вашата ендоканабиноидна система (ЕКС), която помага за регулирането на функции като храносмилането. ECS е съставена от канабиноидни рецептори в мозъка и тялото ви, които ви помагат да поддържате баланс и хомеостаза. Когато те не работят правилно, това може да доведе до различни здравословни проблеми, като например възпаление и болка, дължащи се на дразнене или раздразнение на храносмилателния тракт.

Конопено масло за кожа

Конопеното масло за кожата е невероятен продукт. То може да се използва като овлажнител или почистващо средство. Може да се използва и за косата и ноктите.

Конопеното масло е богато на мастни киселини, които подхранват кожата ви отвътре. Те са важни, защото помагат за възстановяването на увредените клетки, проникват във външния слой на кожата и я хидратират отвътре. Конопеното масло съдържа и антиоксиданти като фитостероли и флавоноиди, които предпазват от свободните радикали, причиняващи преждевременно стареене и увреждане на клетките ви.

Конопеното масло за кожа съдържа омега-3 мастни киселини, витамин Е, витамин А, витамин С, цинк, калций и желязо, които са основни хранителни вещества за здравия вид на кожата.

Конопено масло за коса

Конопеното масло за коса е много популярен продукт. То е изцяло натурална хранителна добавка, която може да се използва за възстановяване на здравето на косата и на тялото.

Тайната на конопеното масло за коса се крие в способността му да подхранва и възстановява увредената или суха коса. Маслото има и противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на зачервяването, дразненето и възпалението.

Конопеното масло за коса може да се използва както за суха, така и за увредена коса, но е по-полезно, когато се използва за увредена или суха коса. Това е така, защото конопеното масло има много лечебни свойства, които са идеални за лечение на сух скалп и увредени кичури коса.

Маслото от коноп за коса е чудесно и за предотвратяване на цъфтежа на краищата и накъсването на чупливите краища. Причината за това е, че при използването на конопено масло за коса към кичурите коса се добавя твърде много влага, поради което те стават твърде меки или слаби.

Конопено масло за стави

Конопеното масло за ставите е гореща тема в наши дни. То се използва за лечение на артрит, но предлага и други ползи. Конопеното масло може да се прилага локално, да се приема перорално или да се смеси в смути. То се счита за изцяло натурално средство, което е безопасно да се използва заедно с конвенционалните лекарства.

Конопеното масло е богато на омега-3 мастни киселини и съдържа само следи от THC (химическото съединение, което прави марихуаната психоактивна). Това го прави подходящо за вегани, вегетарианци и хора, които не искат да се дрогират, докато приемат конопено масло.

Конопеното масло се добива от семената на растението канабис (род Cannabis). Растението се използва от векове както като земеделска култура, така и като лекарство от коренните народи по света заради полезните си свойства. Маслото от конопено семе съдържа над 50% незаменими мастни киселини, включително линолова киселина (омега-6), алфа-линоленова киселина (омега-3) и гама-линоленова киселина (омега-7).

Конопено масло за нервната система

Маслото от коноп за нервната система е една от многото ползи от употребата на конопено масло. Нервната система е съставена от няколко различни части, включително главния и гръбначния мозък. Тези органи ни помагат да мислим, да чувстваме и да действаме. Те също така играят ключова роля в определянето на начина, по който се справяме със стреса и други емоции.

Конопеното масло може да помогне за подобряване на настроението и психичното ви здраве, тъй като съдържа омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за доброто функциониране на мозъка. Омега-3 са противовъзпалителни, което означава, че намаляват възпаленията в организма, което може да помогне за поддържане на нервната ви система здрава. Те също така намаляват възпалението в мозъка, като спомагат за предпазването му от увреждания, причинени от свободните радикали, които често се свързват с лошото психично здраве.

Повече за CBD продуктите може да разгледате на Pharmpedia

Източник: https://www.nccih.nih.gov/health/cannabis-marijuana-and-cannabinoids-what-you-need-to-know