20+ идеи за подарък за 60 годишен юбилей на мъж

Всеки юбилей е специален. Но с навършването на 60-годишна възраст мъжът сякаш преминава в чисто нова фаза от живота си. От него вече се излъчва една неподправена, естествена и дори съблазнителна мъдрост. Улегналият му характер харизматично изпъква на бледите лудешки спомени от миналото. А семейството за него е най-важно, затова и те са в центъра на неговото събитие за честване на 60 годишнина.

Ако сте гости на подобно събиране, е редно добре да се постараете. За целта не трябва просто да изберете подарък, а да впечатлите човек, който доста е видял от живота. Имайте на предвид, че 60-годишните мъже вече трудно се впечатляват от каквото и да е. Но също така, имайте на предвид и, че за тях не цената, а идеята, не типа на подаръка, а самият жест е от значение.

Вероятно сте попаднали тук точно защото и вие се чудите какво да подарите за 60-ти юбилей. Веднага ще ви успокоим. Макар да е трудно, ще можете бързо и лесно да изберете перфектния подарък. Дори сме ви приготвили и конкретни предложения. Вижте най-добрите идеи за подарък за 60-годишен юбилей за мъж.

Кошница за вино.

Този прекрасен жест ще зарадва дори мъжете, които не си падат чак толкова много по пиенето. Кошниците за подобен повод са създадени като стойки и дълго време след това могат да се ползват за декор или поставка на нови бутилки, та дори и не такива, пълни с вино.

Статуетка за юбилей.

Tези луксозни изделия включват числото 60 и са изработени до най-малкия детайл – изящни или масивни, оригинални или дори шегаджийски. Чудесен спомен за един чудесен празник, не мислите ли?

Карикатурата

Карикатурата е другото шеговито предложение, което обаче можете да поднесете само на човек с чувство за хумор. Разбира се, за целта ще трябва да намерите и подходяща снимка на празнуващия, за да може артистът да осъществи проекта си.

Портрет

Портретът е по-сериозната алтернатива на предното ни предложение. Ако имате снимка заедно и сте семейство, изненадата ще бъде просто перфектна. За целта обаче намерете наистина талантлив художник. Съвсем не е нужно да е популярен, защото има доста скрити таланти, особено днес в мрежата.

Персонализиран подарък със снимка

. А защо не опцията за трансфер на снимка върху предмет? Предметът може да е от чаша за кафе до одеяло, с което улегналият мъж да прекарва зимните спокойни вечери пред камината под фона на любим джаз албум.

Персонализиран подарък с надпис.

Тук идеята е да заложите на собственото си въображение. В основата на този подарък е заложено вашето лично послание. Бъдете оригинални, свежи, но и не прекалено сериозни. Човекът става на 60 и отдавна се е научил да не гледа твърде сериозно на живота!

Луксозен сет за ракия.

По нашите географски ширини подобен подарък ще се хареса на мнозина. Към него препоръчваме поне 10-годишна отлежала ракия.

Луксозен сет за уиски.

сервиз-за-уиски-череп

Тази опция е с една идея по-луксозна, защото обикновено сетовете тук са по-изискани и с интересен дизайн. Пасва чудесно на делови човек, както и на хората, които се занимават с бизнес.

Луксозен сет за вино.

Не се колебайте да заложите на такава идея, ако вашият човек си пада повече по виното. В комплектите са включена гарафи и креативни чаши, най-често от кристал.

Статуетка с животно.

Ваша е отговорността да подберете животно, което да отговаря на същността на празнуващия. Но за 60-годишен юбилей прекрасен е вариантът със совата. Или друго подобно, излъчващо мъдрост животно.

Ловен подарък

чаша-ракия-елен

. На тази възраст мъжете се сдобиват с нови хобита, а ловът и риболовът в действителност са най-често срещаните алтернативи сред тях.  

Чаша или халба за юбилей.

 За целта помислете какво най-много обича да пие рожденикът и заложете на такава чаша. В интернет ще намерите прилични модели чаши в семпъл модел, на който могат да се разпечатат вашите пожелания за юбилея.

Декорация със совa.

Совата може да пристигне не само под формата на статуетка, но и в други варианти. При всички случаи тя е чудесна опция за подарък за юбилей.

Почивка или екскурзия.

Ако искате нещо запомнящо се или по-скоро емоция, която рожденикът ще запомни за цял живот, това е повече от чудесна алтернатива да изразите своята признателност и уважение.

Кулинарен сет.

С времето и мъжете започват да се захласват по готвенето. Стимулирайте новото хоби на празнуващия с готварска книга и нова дъска за рязане или просто интересен комплект от прибори и аксесоари за готвене.

Биографична книга

е възможно най-добрата опция за четиво на тази възраст. В подобни книги винаги е заложена идеята за равносметката от изминалия житейски път. Точно каквато предстои тепърва да направи и самият рожденик.

Икона

с пожелание за благословен и мирен, спокоен и отдаден на семейството и любовта живот на старини.

Подарък, свързан с любим отбор

A някои 60-годишни мъже пък си остават все толкова върли и страстни фенове на футбола и ще се зарадват на интересен декор за дома, тениска или друг предмет, изобразяващ символите и името на любимия отбор.

Поздрав от известна личност.

Ето още една страхотна нематериална идея! Ако вашият близък човек е почитател на конкретен актьор, певец или група, можете да заложите на лично обръщение с пожелание от тях.

Рамка за колаж от снимки.

Съберете максимално много снимки, но не само скорошни, ами и от младостта и дори от детството и подредете в красив спомен, който да краси стената в дома на рожденика.

Видео с пожелания oт близки и познати.

Изнамерете достатъчно приятели, колеги, състуденти, съседи и роднини и ги помолете да запишат кратко видео с пожелание за юбилея на вашия скъп човек. След това монтирайте и поднесете вашия нематериален, но по-сърцат от който и да е друг подарък!

Антикварен предмет от неговата младост.

Даваме няколко чудесни варианта за целта – грамофон с плочи на групи от времето на рожденика, функциониращ ретро фотоапарат или бъчва с чучур, пълна с домашно вино.

Джаджа.

Още идеи за подарък за мъж за юбиле на 60 години може да видите тук: https://neostyle.bg/podaratsi-za-muzh

A защо не накарате 60-годишния рожденик да се почувства млад? Подарете му ултрамодерен уред или устройство и му докажете, че още го бива, включително и с новите технологии.

Луксозен бизнес или офис подарък e прекрасен вариант за хората от бизнеса, за държавни чиновници и дори за неуморните все още работещи 60-годишни.

Към който и да е от тези варианти за подаръци задължително добавете картичка с оригинално пожелание! Хората от „онова изминало време“ държат на тези неща!

Източник: Neostyle